Sunday, Oct 20th

Zadnje ažuriranje01:01:00 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti

Kotor Varoš Vijesti

Miladin Bogdanic optuzen za zlocin

  • PDF

 

 

Na nastavku suđenja za ratni zločin počinjen u Kotor-Varoši  svjedokinja Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, Sabiha Kovačević, tvrdi da je optuženi Miladin Bogdanić 1993. godine ubio njenog supruga Muju Kovačevića. 
Kovačević je pred Okružnim sudom u Banjoj Luci ispričala da su 9. septembra 1993. godine do njene kuće došle tri uniformisane osobe. Svjedokinja tvrdi da je među njima bio i optuženi Bogdanić, te da je on ispucao rafal u Muju.

Uhapseni zbog zlocina u selu Serdari

  • PDF

 

 

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su jutros tri lica zbog sumnje da su 1992. godine, kao pripadnici Teritorijalne odbrane Kotor Varoš, učestvovala u napadu na selo Serdare u ovoj opštini tokom kojeg je ubijeno 16 Srba, među kojima i dvoje djece od četiri i devet godina.

Veliko nevrijeme

  • PDF

Veliko nevrijeme nanijelo ogromne stete na objektima Stare carsije.

 

 

 

 

 

Slike by Fuad Skopljak

Izgradnja nove zgrade poste

  • PDF

U Kotor Varošu su zahvaljujujući povoljnim vremenskim uslovima nastavljeni radovi na izgradnji stambeno-poslovnog objekta, površine 400 metara kvadratnih.

Objekat koji gradi preduzeće "RP-Promeks" na lokaciji gdje su u doba Austro-Ugarske bile smještene službe kotarskog ureda, a poslije Drugog svjetskog rata pošta. Novi zgrada će imati stari izgled.

Radnici Dermala okrenuli ledja predsjednici sindikata

  • PDF

Zaposleni u kotorvaroškoj fabrici „Dermal“ uskratili su juče podršku dosadašnjoj predsjednici sindikalne organizacije te firme Zdravki Ilić, nakon čega su krojači samoinicijativno upalili mašine i počeli da rade. Pobunu radnika izazvala je nedavna odluka direktora fabrike Radenka Bubića da zatvori firmu i otpusti svih 155 radnika, zbog sukoba sa sindikalkom Zdravkom Ilić, koju je, prema njenim tvrdnjama, i ošamario. Radnici su juče organizovali sindikalni skup i za novog vođu sindikata i formalno izabrali Obrenka Stojanovića.