Tuesday, Mar 31st

Zadnje ažuriranje07:11:55 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti

Kotor Varoš Vijesti

Sud priznao diskriminaciju ali odbacio tuzbu

  • PDF

Osnovni sud u Kotor Varošu donio je rješenje 2. jula ove godine u kojoj je tužbu roditelja i djece bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjca podignute protiv RS i Osnovne škole "Sveti Sava", kojim se odbacuje tužba kao neblagovremena. Riječ je o tužbi kojom su roditelji i djeca tražili uvođenje nacionalne grupe predmeta u nastavu.

Abdulah Sidran u posjeti Vrbanjcima

  • PDF

Književnici Abdulah Sidran i Džemaludin Latić su obišli roditelje bošnjačkih učenika u Vrbanjcima s kojima su razgovarali o diskriminaciji bošnjačkih učenika zbog nacionalne grupe predmeta.

11.06.1992 - 11.06.2014

  • PDF

Predstavljamo rijeci anonimnog autora posvecene sudbinama onih ciji je zivotni put zavrsio u Kotlovnici kotorvaroske pilane. Da se nikad nezaboravi 11.06 1992 i podsjeca zasto nas grad od tog datuma vise nije kao sto je nekad bio.

Nova kisa prijeti sa poplavama i klizistima

  • PDF

Kiša koja neprestano pada na vecem podrucju BiH, pocinje da utice i na vodostaj rijeke Vrbanje kao i nova klizista koja prijete lokalnom stanovnistvu.

U Kotor Varošu vanredno stanje

  • PDF

Na području opštine Kotor Varoš proglašeno je stanje elementarne nepogode, a zbog poplava dvadesetak domaćinstava je ugroženo i vrši se evakuacija s kritičnih područja.