Monday, Jul 28th

Zadnje ažuriranje01:25:40 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti

Kotor Varoš Vijesti

Sud priznao diskriminaciju ali odbacio tuzbu

  • PDF

Osnovni sud u Kotor Varošu donio je rješenje 2. jula ove godine u kojoj je tužbu roditelja i djece bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjca podignute protiv RS i Osnovne škole "Sveti Sava", kojim se odbacuje tužba kao neblagovremena. Riječ je o tužbi kojom su roditelji i djeca tražili uvođenje nacionalne grupe predmeta u nastavu.

Abdulah Sidran u posjeti Vrbanjcima

  • PDF

Književnici Abdulah Sidran i Džemaludin Latić su obišli roditelje bošnjačkih učenika u Vrbanjcima s kojima su razgovarali o diskriminaciji bošnjačkih učenika zbog nacionalne grupe predmeta.

11.06.1992 - 11.06.2014

  • PDF

Predstavljamo rijeci anonimnog autora posvecene sudbinama onih ciji je zivotni put zavrsio u Kotlovnici kotorvaroske pilane. Da se nikad nezaboravi 11.06 1992 i podsjeca zasto nas grad od tog datuma vise nije kao sto je nekad bio.

U Kotor Varošu vanredno stanje

  • PDF

Na području opštine Kotor Varoš proglašeno je stanje elementarne nepogode, a zbog poplava dvadesetak domaćinstava je ugroženo i vrši se evakuacija s kritičnih područja.

Humanitarna akcija Almedini Omerovic za transplataciju bubrega

  • PDF

Zdrav covjek ima stotinu zelja, a bolestan samo jednu. Tako i nasa mlada Almedina potajno se nada da ce izlijeciti bolest koju vuce od djetinjstva. Mi pozivamo sve humaniste da nam se pridruze u Humanitarnoj akciji, prikupljanja novcanih sredstava, Almedini Omerovic, kojoj je neophodna transplatacija bubrega i trajno rjesenje njene bolesti.