Sunday, Sep 21st

Zadnje ažuriranje07:56:51 PM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti

Kotor Varoš Vijesti

Podignuta optužnica protiv Nedeljka Đukića za ratni zločin

  • PDF

Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nedeljka Đukića zvanog „Neđo“ i „Đuka“, rođenog 18.08.1946. godine u mjestu Maljava, opština Kotor Varoš, gdje je i nastanjen, državljanina BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Bosnjacka djeca u Vrbanjcima jos ne idu u skolu

  • PDF

Iako je školska godina počela prije 12 dana, oko stotinu djece Bošnjaka u Vrbanjcima i dalje ne ide na nastavu. Njihovi roditelji se svako jutro okupljaju ispred škole tražeći da se njihovoj djeci omogući da pohađaju nastavu iz nacionalne grupe predmeta.

Roditelji djece iz Vrbanjaca pozvani na sud

  • PDF

Roditelji bošnjačke djece iz Vrbanjaca ukazali su danas da, nakon niza pritisaka i ucjena, nastavljen psiholoski pritisak na njih sa tim sto su dobili poziv da se jave u sud u Kotor Varošu u svojstvu okrivljenih.

Bošnjačka djeca iz Vrbanjaca sutra ne pocinju nastavu

  • PDF

Predstavnik roditelja đaka bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca Nedžad Smajlović potvrdio je danas u izjavi za Fenu da je jedinstven stav 99 posto roditelja da njihova djeca sutra, kada počinje nova školska godina u RS-u, neće krenuti na nastavu, jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Vatrogasci rade sa zastarjelom opremom

  • PDF

Vatrogasno društvo Kotor Varoš je saopštilo da zbog dotrajalih vatrogasnih vozila i loše opreme već dugo otežano rade u akcijama gašenje požara.