Tuesday, Sep 02nd

Zadnje ažuriranje01:05:55 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti

Kotor Varoš Vijesti

Bošnjačka djeca iz Vrbanjaca sutra ne pocinju nastavu

  • PDF

Predstavnik roditelja đaka bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca Nedžad Smajlović potvrdio je danas u izjavi za Fenu da je jedinstven stav 99 posto roditelja da njihova djeca sutra, kada počinje nova školska godina u RS-u, neće krenuti na nastavu, jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Vatrogasci rade sa zastarjelom opremom

  • PDF

Vatrogasno društvo Kotor Varoš je saopštilo da zbog dotrajalih vatrogasnih vozila i loše opreme već dugo otežano rade u akcijama gašenje požara.

Bosnjackoj djeci u Vrbanjcima ponudjena solucija

  • PDF

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija izjavio je da je roditeljima učenika bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca ponuđen maksimum u skladu sa zakonom i Ustavom u vezi sa nacionalnom grupom predmeta, te da je sada odluka na njima da li će djecu poslati na nastavu.

Za bosnjacku djecu iz Vrbanjaca neizvjesna i nova skolska godina

  • PDF

Iako se bliži početak nove školske godine, problem nastavka školovanja bošnjačke djece iz Vrbanjaca kod Kotor-Varoši nije riješen. Ovi učenici nisu pohađali nastavu u prošloj školskoj godini, jer nije ispunjen njihov osnovni zahtjev za uvođenje nacionalne grupe predmeta, na što po zakonu imaju pravo.

Ubici kotorvaroskog drvosjece 15 godina zatvora

  • PDF

Milun Milić (48) iz Svračkova osuđen je pred Višim sudom u Užicu na 15 godina zatvora zato što je 10. oktobra 2013. ubio Radeta Tubića (49), nadničara iz Kotor Varoša, a zatim njegovo tijelo zapalio.