Tuesday, Dec 10th

Zadnje ažuriranje11:20:39 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti

Kotor Varoš Vijesti

Zeljo Brkic svjedocio na sudjenju Vranjesu i Milicu

  • PDF

 

 

Želimir Brkić, bivši komandir Voda za sanaciju pri Civilnoj zaštiti u Kotor-Varoši, kazao je kako je tokom ratnih dešavanja jedno jutro dobio naredbu da sa ulice ukloni dva leša, kako ih “građanstvo ne bi vidjelo”. Brkić je naveo da je nakon toga poslao svoje radnike i naredio im da leševe stave u prostorije obližnje slastičarne. 

Miladin Bogdanic optuzen za zlocin

  • PDF

 

 

Na nastavku suđenja za ratni zločin počinjen u Kotor-Varoši  svjedokinja Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, Sabiha Kovačević, tvrdi da je optuženi Miladin Bogdanić 1993. godine ubio njenog supruga Muju Kovačevića. 
Kovačević je pred Okružnim sudom u Banjoj Luci ispričala da su 9. septembra 1993. godine do njene kuće došle tri uniformisane osobe. Svjedokinja tvrdi da je među njima bio i optuženi Bogdanić, te da je on ispucao rafal u Muju.

Uhapseni zbog zlocina u selu Serdari

  • PDF

 

 

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su jutros tri lica zbog sumnje da su 1992. godine, kao pripadnici Teritorijalne odbrane Kotor Varoš, učestvovala u napadu na selo Serdare u ovoj opštini tokom kojeg je ubijeno 16 Srba, među kojima i dvoje djece od četiri i devet godina.

Veliko nevrijeme

  • PDF

Veliko nevrijeme nanijelo ogromne stete na objektima Stare carsije.

 

 

 

 

 

Slike by Fuad Skopljak

Izgradnja nove zgrade poste

  • PDF

U Kotor Varošu su zahvaljujujući povoljnim vremenskim uslovima nastavljeni radovi na izgradnji stambeno-poslovnog objekta, površine 400 metara kvadratnih.

Objekat koji gradi preduzeće "RP-Promeks" na lokaciji gdje su u doba Austro-Ugarske bile smještene službe kotarskog ureda, a poslije Drugog svjetskog rata pošta. Novi zgrada će imati stari izgled.