Tuesday, Dec 10th

Zadnje ažuriranje11:20:39 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti

Kotor Varoš Vijesti

Nastavljeno suđenje u predmetu Serdari

  • PDF

U nastavku suđenja četvorici optuženih za zločin počinjen u Kotor Varošu, svjedokinja Tužilaštva BiH Gina Kukrić je rekla da su optuženi došli u njenu kuću na dan kada je izvršen napad na selo Serdari. Svjedokinja je ispričala kako je njenu majku, brata i nju 17. septembra 1992. probudila pucnjava.  

Svjedokinja iz Serdara prepoznala napadaca po glasu

  • PDF

Stanka Serdar posvjedočila je na suđenju četvorici optuženih za ratni zločin nad Srbima u Kotor Varošu i da je među napadačima na selo Serdare 17. septembra 1992. godine po glasu prepoznala komšiju Besima Čehića.

 

Obrad Bubić protiv Angeline Jolie

  • PDF

Angelina Jolie, glumica, režiserka i ambasador UN, počela je da promoviše svoj film "U zemlji krvi i meda", pa je specijalnu premijeru u Sarajevu zakazala za 17. februar, a u Beogradu za 23. Obrad Bubić kao sekretar Saveza logoraša RS, dobio je poziv da prisustvuje press konferenciji koja ce se u maju odrzati u Banja Luci.

Pocelo sudjenje za zlocine u Serdarima

  • PDF

Prvi svjedok Tužilaštva BiH na suđenju četvorici optuženih za zločin u Kotor Varoši je potvrdio da je, kao ljekar, 17. septembra 1992. godine pregledao 16 tijela koja su dovezena iz sela Serdari u Dom zdravlja u Kotor Varoši.

Svjedok Živorad Gajanin naveo je da je obavio spoljašnji pregled i da je na 13 tijela konstatovao rane od vatrenog oružja, dok su tijela tri čovjeka bila crna uslijed opekotina četvrtog stepena.

Obrad Bubic u Hagu

  • PDF

Na suđenju bivšim visokim dužnosnicima policije Republike Srpske, kao novi svjedok obrane Stojana Župljanina, načelnika Centra službi bezbjednosti (CSB) Banja Luka u ratno vrijeme - protekle sedmice je svjedočio njegov bivši školski kolega iz rodnog mjesta Maslovare, Obrad Bubić.