Tuesday, Dec 10th

Zadnje ažuriranje11:20:39 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti

Kotor Varoš Vijesti

Nova svjedočenja za zločine u Serdarima

  • PDF

Svjedok odbrane Edib Menzil izjavio je na suđenju za zločine nad Srbima počinjene u septembru 1992. godine u selu Serdari kod da su se na dan napada čuli pucnji iz sela, ali da trećeoptuženi Sead Menzil nije išao tamo.

Vecici 3.11.1992 - 3.11.2012

  • PDF

3.11.2012 se navrsava 20 godina nakon stradanja 163 Bošnjaka, koji su 3. novembra 1992. godine zarobljeni od srpskih snaga na području MZ Grabovica, kada su pokusali da se probiju iz sela Vecic do teritorije opstine Travnik.

Svjedoci odbrane na nastavku sudjenja za zlocine u Serdarima

  • PDF

SARAJEVO - U nastavku suđenja za zločin počinjen u Kotor Varošu, svjedoci Odbrane prvooptuženog Fikreta Planinčića govorili su o događajima koji su prethodili napadu na selo Serdari, kazavši da su do tada dobri komšijski odnosi postali napeti.

Mladićeva odbrana: Nema dokaza o masakru u Grabovici

  • PDF

Djekanovic

Hag - Odbrana bivšeg komandanta Glavnog štaba VRS generala Ratka Mladića danas je u nastavku unakrsnog ispitivanja svjedoka Elvedina Pašića iz Kotor Varosa, pred Haškim tribunalom ukazivala da nema dokaza da su početkom novembra 1992. godine u školi u Grabovici, izvršena ubistva.

Potresno svjedočenje prezivjelog masakra iz Grabovice

  • PDF

Djekanovic

Kotorvarosanin Elvedin Pasic, je bio prvi svjedok na suđenju generala Ratka Mladića, koji je prezivio masakr u selu Grabovica. Sa suzama u ocima svjedok je rekao kako se sjeca dana kad je poslednji put vidio svog oca, jednog od 150 bosnjackih muškaraca ubijenih od strane snaga bosanskih Srba u selu Grabovica.