Friday, Oct 18th

Zadnje ažuriranje01:01:00 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti

Kotor Varoš Vijesti

Podignuta optužnica protiv Nedeljka Đukića za ratni zločin

  • PDF

Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Nedeljka Đukića zvanog „Neđo“ i „Đuka“, rođenog 18.08.1946. godine u mjestu Maljava, opština Kotor Varoš, gdje je i nastanjen, državljanina BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

11.06.1992 - 11.06.2014

  • PDF

Predstavljamo rijeci anonimnog autora posvecene sudbinama onih ciji je zivotni put zavrsio u Kotlovnici kotorvaroske pilane. Da se nikad nezaboravi 11.06 1992 i podsjeca zasto nas grad od tog datuma vise nije kao sto je nekad bio.

Kotor Varos na HRT

  • PDF

Emisija "Pogled preko granice", koja se emituje na Hrvatskoj Radio Televiziji, napravila je dvije reportaze iz Kotor Varosa.

43 godine zatvora za zlocine u Serdarima

  • PDF

Vrhovni Sud BiH osudio je na 43 godine zatvora cetvoricu pripadnika oruzanih snaga TO BiH, optuzenih za ratne zlocine napravljene u selu Serdari.

Akcija SIPE u KV

  • PDF

Jutros su pripadnici Sipe u brzoj akciji uhapsili sedam osoba sa područja opštine Kotor Varoš, osumnjičenih za ratni zločin. Uhapšeni su komandiri Policijske stanice iz ratnog perioda Savo Tepić i Dragutin Bojić, policajci Duško Vujičić, Rajko Škorić, Duško Maksimović i Radenko Keverović, te pripadnik VRS Ilija Kurušić.