Tuesday, Dec 10th

Zadnje ažuriranje11:20:39 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Novosti

Novosti

Nasa Realnost u Kotor Varosu

  • PDF

Ekipa emisije Nasa Realnost NTV Hayat sa Dritom Haziraj, bila je u posjeti Kotor Varosu, gdje su urucili Zineti Caus potrosacku korpu i novcanu pomoc skupljenu na posljednjem skupu kotorvarosana u St.Louisu.

Veliko nevrijeme

  • PDF

Veliko nevrijeme nanijelo ogromne stete na objektima Stare carsije.

 

 

 

 

 

Slike by Fuad Skopljak

Izgradnja nove zgrade poste

  • PDF

U Kotor Varošu su zahvaljujujući povoljnim vremenskim uslovima nastavljeni radovi na izgradnji stambeno-poslovnog objekta, površine 400 metara kvadratnih.

Objekat koji gradi preduzeće "RP-Promeks" na lokaciji gdje su u doba Austro-Ugarske bile smještene službe kotarskog ureda, a poslije Drugog svjetskog rata pošta. Novi zgrada će imati stari izgled.

Radnici Dermala okrenuli ledja predsjednici sindikata

  • PDF

Zaposleni u kotorvaroškoj fabrici „Dermal“ uskratili su juče podršku dosadašnjoj predsjednici sindikalne organizacije te firme Zdravki Ilić, nakon čega su krojači samoinicijativno upalili mašine i počeli da rade. Pobunu radnika izazvala je nedavna odluka direktora fabrike Radenka Bubića da zatvori firmu i otpusti svih 155 radnika, zbog sukoba sa sindikalkom Zdravkom Ilić, koju je, prema njenim tvrdnjama, i ošamario. Radnici su juče organizovali sindikalni skup i za novog vođu sindikata i formalno izabrali Obrenka Stojanovića.

Neizvjesna sudbina radnika Dermala

  • PDF

Sudbina 155 radnika Fabrike obuće "Dermal" iz Kotor Varoša, koji su u ponedjeljak dobili otkaz, je još nepoznata jer rukovodstvo ove firme nije postiglo dogovor sa resornim ministarstvom.

Podsjećamo da je cijela situacija u vezi s ovom fabrikom krenula prošle nedjelje kada je predsjednica Sindikata "Dermala" Zdravka Ilić optužila direktora za fizički i verbalni napad, nakon čega je on odlučio da zbog "institucionalne i medijske satanizacije" otpusti sve radnike.