Wednesday, Apr 24th

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Kotorvarosani

Odrzana tradicionalna Kotorvaroška kotlićijada

  • PDF

Na kotorvaroškom kupalištu Bjeline održana je, u okviru obilježavanja 24. aprila - Dana opštine, tradicionalna "Kotorvaroška kotlićijada", na kojoj je učestvovalo 66 ekipa iz BiH i Hrvatske.

Mateo briljira u Interu

  • PDF

Mateo Kovačić, sin roditelja kotorvarosana iz Podbrđa, sa samo 18 godina je presao iz zagrebackog Dinama u italijanski gigant Inter. Mateo je vec briljirao u proteklim utakmicama Lige Sampiona u kojima je Inter uzgubio u nesretnom produzetku. Spanski Goal.com je napisao poveci clanak o ovom mladom talentu, i mi smo neke djelove tog clanka preveli.

Kurjaku nova nagrada

  • PDF

Asima Kurjak proglasen kao najbolji opstetricar svijeta

KV nogometas u Dinamu

  • PDF

Predstavljamo vam jos jednog talenta sa podrucja Kotor Varosa. Mateo Kovacic je rodjen 6 maja 1994 u Linzu, od roditelja koji su 1991 iz Kotor Varosa prebjegli u Linz da izbjegnu ratnu oluju. Jos sa 13 godina poceo je da trenira na LASK Linz akademiji, gdje su ga primjetili skouti velikih klubova kao sto su VfB Stuttgart, Ajax, Juventus and Bayern Munich. Uprkos pozivima velikih klubova roditelji se sele u Zagreb, gdje Mateo upisuje Dinamo Zagreb nogometnu akademiju.

PRavo na uspjeh

  • PDF

Nas kotorvarosanin Adis Hasakovic prije tri mjeseca je objavio knjigu "PRavo na uspjeh", koja je stekla veliko interesovanje u zemlji.

Rijec  je o prvoj bosanskohercegovačkoj knjizi o odnosima s javnošću, koja se bavi teoretskim i praktičnim uputama kako kreirati, provesti i kontrolirati jednu PR strategiju potkrijepljenu mnogobrojnim praktičnim primjerima koje je autor imao priliku doživjeti na "vlastitoj koži".

Knjiga na praktičan način vodi čitatelja kroz sve bitne korake u kreiranju i provedbi PR kampanje, počev od osmišljavanja PR strategije, preko PR koncepta, određivanja ciljnih skupina i komunikacijskih kanala, do definiranja PR instrumenata i provedbe PR plana.