Wednesday, Apr 24th

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Rat i Zlocini

Rat i Zlocini

Miladin Bogdanic optuzen za zlocin

  • PDF

 

 

Na nastavku suđenja za ratni zločin počinjen u Kotor-Varoši  svjedokinja Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci, Sabiha Kovačević, tvrdi da je optuženi Miladin Bogdanić 1993. godine ubio njenog supruga Muju Kovačevića. 
Kovačević je pred Okružnim sudom u Banjoj Luci ispričala da su 9. septembra 1993. godine do njene kuće došle tri uniformisane osobe. Svjedokinja tvrdi da je među njima bio i optuženi Bogdanić, te da je on ispucao rafal u Muju.

Uhapseni zbog zlocina u selu Serdari

  • PDF

 

 

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su jutros tri lica zbog sumnje da su 1992. godine, kao pripadnici Teritorijalne odbrane Kotor Varoš, učestvovala u napadu na selo Serdare u ovoj opštini tokom kojeg je ubijeno 16 Srba, među kojima i dvoje djece od četiri i devet godina.

Djekanovic u Hagu

  • PDF

Djekanovic

Nedeljko Djekanovic svjedocio na sudjenju Stojana Zupljanina

Godisnjica hapsenja

  • PDF

Godisnjica od hapsenja Tome Jurinovica

17 januara se navrsava dvije godine kako je granicna policija BiH, u Bosanskoj Gradisci lisila slobode Tomu Jurinovica. Protiv njega je podignuta optuznica da je zajedno sa Markom Škrobićem i još trojicom pripadnika HVO-a, u mjestu Novo Selo, općina Kotor-Varoš, 31. jula 1992. godine iz kuće izveo sedam civila srpske nacionalnosti koje su potom odveli u pravcu sela Ravne.

Uhapšeni zbog zločina

  • PDF

BANJALUKA - Ljubiša Vranješ (42) zvani Kubura i Mladen Milić (45) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad hrvatskim civilima na području Kotor Varoša 1992. godine.