Tuesday, Apr 23rd

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Rat i Zlocini

Rat i Zlocini

Mladićeva odbrana: Nema dokaza o masakru u Grabovici

  • PDF

Djekanovic

Hag - Odbrana bivšeg komandanta Glavnog štaba VRS generala Ratka Mladića danas je u nastavku unakrsnog ispitivanja svjedoka Elvedina Pašića iz Kotor Varosa, pred Haškim tribunalom ukazivala da nema dokaza da su početkom novembra 1992. godine u školi u Grabovici, izvršena ubistva.

Potresno svjedočenje prezivjelog masakra iz Grabovice

  • PDF

Djekanovic

Kotorvarosanin Elvedin Pasic, je bio prvi svjedok na suđenju generala Ratka Mladića, koji je prezivio masakr u selu Grabovica. Sa suzama u ocima svjedok je rekao kako se sjeca dana kad je poslednji put vidio svog oca, jednog od 150 bosnjackih muškaraca ubijenih od strane snaga bosanskih Srba u selu Grabovica.

Elvedin Pašić prvi svjedoči na sudjenu protiv Ratka Mladića

  • PDF

Djekanovic

Prvi svjedok na sudjenu Ratka Mladica ce biti Elvedin Pašić, koji je u novembru 1992. godine preživjeo pogubljenje oko 150 ljudi u selu Grabovica, u opštini Kotor Varoš.

Svjedočenje Dragana Raljica u Hagu

  • PDF

Djekanovic

Radnik policije iz Kotor Varoša kaže da je tokom 1992. godine čuo "čaršijske priče" o zlostavljanju hrvatskih i bošnjačkih civila i masovnom ubistvu u dvorištu Doma zdravlja, ali policija nije imala izveštaje o tim zločinima.

Mehmed Sadiković svjedočio na suđenju za zlocine u Serdarima

  • PDF

SARAJEVO - Na suđenju za zločine počinjene u selu Serdari, Mehmed Sadiković, nekadašnji komandant Teritorijalne odbrane (TO) Kotor Varoš izjavio je da je čuo kako optuženi Sead Menzil nije učestvovao u napadu na selo Serdari, gdje su u septembru 1992. ubijeni srpski civili.