Wednesday, Apr 24th

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Rat i Zlocini

Rat i Zlocini

Obilježavanje stradanja Bošnjaka u Kotor Varošu

  • PDF

Bošnjaci Kotor Varoša u nedjelju će skromno i dostojanstveno obilježiti 21 godinu otkako su srpske snage na području MZ Grabovica zarobile grupu od 161 Bošnjaka, koji su pokušali da se probiju iz sela Večići, do teritorije općine Travnik.

Župljaninu i Stanišiću po 22 godine zatvora

  • PDF

Mićo Stanišić i Stojan Župljanin proglaseni su krivima za učešće u ubistvima, mučenju i prisilnom premještanju Bošnjaka i Hrvata u nekoliko opština koje su bile pod kontrolom VSR.

Nova svjedočenja za zločine u Serdarima

  • PDF

Svjedok odbrane Edib Menzil izjavio je na suđenju za zločine nad Srbima počinjene u septembru 1992. godine u selu Serdari kod da su se na dan napada čuli pucnji iz sela, ali da trećeoptuženi Sead Menzil nije išao tamo.

Vecici 3.11.1992 - 3.11.2012

  • PDF

3.11.2012 se navrsava 20 godina nakon stradanja 163 Bošnjaka, koji su 3. novembra 1992. godine zarobljeni od srpskih snaga na području MZ Grabovica, kada su pokusali da se probiju iz sela Vecic do teritorije opstine Travnik.

Svjedoci odbrane na nastavku sudjenja za zlocine u Serdarima

  • PDF

SARAJEVO - U nastavku suđenja za zločin počinjen u Kotor Varošu, svjedoci Odbrane prvooptuženog Fikreta Planinčića govorili su o događajima koji su prethodili napadu na selo Serdari, kazavši da su do tada dobri komšijski odnosi postali napeti.