Sunday, Sep 22nd

Zadnje ažuriranje11:57:28 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Sport

Kotorvarosanka zakucava koseve americkim univerzitetima

  • PDF

Mlada kotorvarosanka Sara Boric, je jos jedan sportski talenat koji dolazi iz nase rodne grude. Sara uspjesno igra kosarku na americkom Kansas University, gdje studira Sociologiju.

Sara je pocela kosarkasku karijeru na Tehnickoj skoli u Banja Luci, gdje bila zapazena od strane U18 nacionalnog tima BiH sa kojim nastupa 2014 na Zenskom Evropskom sampionatu odigranom u Rumuniji.

Tu bjese primjecena od strane skauta americkih univerziteta i odlazi da igra za drzavni univerzitet Sjeverne Karoline. U sezoni 2015/2016 odigrala je samo sedam utakmica na kojima je imala statistiku od 1.3 poena, 0.9 skoka i 0.3 bloka prosjek po utakmici.

Godinu poslije prelazi u SjevernoIstocni Oklahoma A&M koledz, gdje igra redevno cjelu sezonu. Odigrala je 32 utakmice, i sa timom ostvarila zavidan rezultat od 28 pobjeda i samo tri poraza. Sa istim koledzom je osvojila nekolino regionalni turnira a proglasena je za top 5 junir koledze centar u cjeloj Americi.

Sara danas igra za Kansas University, i do sad je odigrala 4 utakmice u kojima ima solidnu minutazu od 25 minuta po utakmice. Prosjecna statistika po utakmici joj je 6.3 kosa, 1.5 skoka.

Roditelji Stanislav i Radmila Boric mogu da budu ponosni na svoju kcerku koja uz studije uspjesno razvija kosarkasku karijeru. Mi joj zelimo sve najbolje i da u skoroj buducnosti ucini svoje kotorvarosane jos ponosnijima.

 

 

 

FK Mladost proslavila 90. rođendan

  • PDF

Povodom 90 godina postojanja FK Mladost, u kotorvaroškoj kino-sali održana svečanost, na kojoj su uručene zahvalnice i plakete pojedincima i institucijama zaslužnim za uspjehe kluba.

Za postignute rezultate i dugogodišnji doprinos u razvoju i unapređenju fudbala u opštini Kotor Varoš načelnik opštine Zdenko Sakan je uručio plakete bivšim igračima kluba Ferhatu Bajraktareviću, Mahmutu Fifiću, Marku Bjelobrku, Šefku Fifiću, Aleksi Vučanoviću, Damiru Varošiću, i sadašnjem kapitenu Igoru Vučenoviću.

Zahvalnice za nesebičan doprinos i pruženu podršku u radu FK Mladost i postizanju sportskih rezultata dobili su Područni fudbalski savez Banjaluka, opština Kotor Varoš, JU Centar za kulturu, sport i informisanje, novinar Nebojša Šebić i Duško Kerezović, autor publikacije "90 godina ponosa i tradicije", koja govori o razvoju Mladosti od 1926. godine do danas, a promovisana je u prisustvu brojnih sportskih radnika.

Pozdravljajući prisutne goste načelnik opštine Zdenko Sakan je istakao dvije vrijednosti koje se vezuju za FK Mladost. "Jedna je ljubav koja je pružena prema svima onima koji su došli u Kotor Varoš u potrazi za egzistencijom, kako bi prezentovali svoje fudbalsko umijeće. A druga je što su rivali sa mnogo uvažavanja dolazili u Kotor Varoš na mečeve protiv Mladosti i taj respekt je stvaran godinama", poručio je Sakan.

Predsjednik kluba Rajko Ponorac je povodom obilježavanja jubileja u prvi plan stavio nemjerljiv doprinos Mladosti u popularizaciji sporta. "Klub je rastao i egzistirao u teškim vremenima, ali je njegovo postojanje bio podsticaj za mlade naraštaje da se bave fudbalom, sportom i sportskim aktivnostima", dodao je Ponorac.

(Mondo.ba)

Miljan Miljanić dobio Trg u KV

  • PDF

U sklopu proslave 90 godina Fudbalskog kluba Mladost svečano će se otvoriti i Trg u centru Kotor Varoša, kod stadiona Mladosti i stadiona Sportskih igara koji se zove, odlukom Skupštine grada, po slavnom treneru Miljanu Miljaniću.

Već su postavljene table na kojima je ispisano Trg Miljan Miljanić. Povodom velikog jubileka Mladosti biće odigrana i revijalna utakmica između slavljenika i reprezentacije RS, a Kotor Varoš je vec poznat  po nekolicini izuzetno talentovanih igrača koji su postali članovi velikih evropskih klubova poput Kovačića, koji igra za Real madrid, zatim Ibričića, eks reprezentativca BiH, pa braće Modić iz Milana...

(SOS Kanal)

Veterani Borca i Mladosti odigrali revijalnu utakmicu

  • PDF

Veterani Borca BL i Mladosti KV odigrali su revijalnu utakmicu u okviru humanitarnog turnira u malom fudbalu, koji je odrzan povodom prikupljanje novcanih sredstava za liječenje 23-godišnjeg Nevena Teinovića, koji je stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Svestrani Suad - Intervju iz 1978

  • PDF

Donosimo vam zanimljiv intervju Suada Ibricica, nekadasnjeg "cistaca" FK Mladost, koji je napisan u Julu 1978 u Sportskim Novostima.