Wednesday, Dec 13th

Zadnje ažuriranje06:33:49 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Sport

Kotorvaroski veterani sa Cirom

  • PDF

Prijateljskom utakmicom u sportskoj dvorani “Planina” u Kranju veterani domaćeg Fudbalskog kluba “Triglava” i Kotor Varoša obeležili su 42 godine bratskih odnosa ova dva grada, a na poziv Davora Šukera gostovali su i u hrvatskim Sesvetama.

Na poziv predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske, Davora Šukera i predsednika Svetske asocijacije Roma, Totija Dedića kotorvaroški veterani su odigrali u Sesvetama i revijalnu utakmicu sa reprezentacijom nacionalnih manjina Hrvatske, koju je predvodio trener, Miroslav Ćiro Blažević, i tako uveličali Svijetski dan Roma.

- Mi smo počastvovani dolaskom naše braće iz Kotor Varoša, jer su nam uvijek pružali podršku u organizaciji kampova za nacionalne manjine i na tome smo im neizmjerno zahvalni - naglasio je Dedić i dodao da Romi vole sve one koji vole njih.

On je zajedno sa Ćirom Blaževićem uručio pehar i “Romovnicu” kotorvaroškim veteranima, a kapiten Aleksa Vučanović je predao komplet sportskih majica prijateljima romske nacionalnosti.

- Naši prijatelji Romi su napravili značajan iskorak prema obrazovanju, a ono što moramo svi zajedno učiniti je da uklonimo negativne predrasude prema njima -  poručio je Vučanović i zahvalio Totiju Dediću na izuzetnom gostoprimstvu.

Ekipa Kotor Varoša trijumfovala je rezultatom 3:2, golovima Tabakovića (2) i Vučanovića, nastavljajući saradnju sa sportskim prijateljima iz Kranja, koji će u septembru učestvovati na turniru prijateljstva “Kotor Varoš 2017”.

- U Kranju se uvek osjećamo kao kod kuće. Prijateljstvo ćemo nastaviti da njegujemo i naše utakmice će postati tradicionalne, čime jačamo sportske veze bratskih gradova - istakao je kotorvaroški fudbalski veteran, Savo Kerezović.

Zamjenik gradonačelnika Kranja Boris Vehovec, koji je inicirao ovaj susret gostima je uručio poklone i uzvratnu posjetu najavio za septembar.

- Ovakva druženja su odlična prilika za međusobna upoznavanja i razmjenu mišljenja, a naši susreti sa kotorvaroškim veteranima su više od prijateljstva - rekao je Vehovec.

Kotorvaroski dzudista osvojio Zlatnu medalju

  • PDF

Imala je Mladost u svojim redovima dobrih boraca koji su bilježili odlične rezultate, ali niko od njih do sada nije došao do zlata u najjačoj konkurenciji na dzavnom nivou. Bogdanić je krenuo sa pobjedama na takmičenju u Travniku, gdje je bio prvi u kategoriji do 100 kilograma, čime je ispisao novu stranicu istorije svog grada.

- Stvarno sam prezadovoljan. Ovaj uspjeh je kruna moje dosadašnje karijere, a ovom titulom sam naplatio sav svoj dosadašnji rad i trud koji sam uložio. To što sam prvi u Kotor Varoš donio zlatnu seniorsku medalju je nešto na šta sam posebno ponosan - istakao je Bogdanić.

Konkurencija u njegovoj kategoriji je bila veoma jaka i nije bilo jednostavno doći do titule šampiona BiH. Da bi do nje došao, morao je slaviti u četiri meča, a u finalu je bio bolji od Stefana Šiljegovića. On je tako nakon juniorske titule šampiona BiH došao i do seniorske, čime je pokazao da se radi o kvalitetnom takmičaru.

- Svaka borba bila je jaka, a o finalu je izlišno i govoriti. U borbi za zlato sam uspio savladati vrhunskog takmičara kao što je Šiljegović. Time se ne može pohvaliti veliki broj džudista. - dodao je Bogdanić.

Njegov trener Sejdo Tatar nije krio da je ponosan na njega i nada se novim dobrim rezultatima.

- Beskrajno sam srećan zbog prvog seniorskog zlata koje je zasijalo u našim vitrinama. Još kao junior je nagovijestio sjajnu karijeru. Napravio je vrhunski rezultat uprkos skromnim uslovima u kojima radi naš klub. Nadam se da ćemo naići na podršku kako bi učestvovao na najvećim takmičenjima za koja se kvalifikovao ovom titulom - istakao je Tatar.

Pored Borislava Bogdanića, uspjeha na prvenstvu BiH imale su još dvije seniorke Dragana Savanović i Selena Varošić. Njih dvije su se okitile bronzanim medaljama, čime su upotpunile dobar nastup članova Mladosti sa ovog takmicenja.

(Glas Srpske)

 

Fudbalski veterani igrali u Murskoj Soboti

  • PDF

Fudbalski veterani KV gostovali su u Murskoj Soboti na poziv župana ove slovenačke opštine Aleksandera Jevšeka i tom prilikom odigrali prijateljsku utakmicu protiv domaćeg tima.

Iako je rezultat bio u drugom planu, Kotorvarošani su trijumfovali sa 5:2, ali zadovoljstvo je obostrano nakon odigranog meča, jer su sklopljena nova prijateljstva.

- Fudbalski veterani su povezali Kotor Varoš i Mursku Sobotu, što otvara mogućnost saradnje na svim poljima. Ovakvi susreti imaju neke posebne draži koje nadmašuju pojam sporta i takmičenja, jer simbolizuju vitalnost sporta i igre, kao jedne od najdubljih ljudskih potreba - rekao je župan Murske Sobote Aleksander Jevšek.

Kotorvarošani su pohvalili gostroprimstvo domaćina.

- Dvodnevni boravak u Murskoj Soboti ostaće nam u ljepom sjećanju, jer se domaćin pobrinuo da sve organizuje na najvišem nivou. Naša je obaveza da u drugoj polovini godine ugostimo prijatelje iz Slovenije i odigramo revanš susret - istakao je kapiten kotorvaroških veterana Aleksa Vučanović.

Predsednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije, u okviru kojeg djeluju kotorvaroški veterani, Slobodan Petrović uručio je pijre početka utakmice prigodne poklone županu Jevšeku, kao i kapitenu domaće ekipe Miranu Forjaniču.

- Tokom boravka u Murskoj Soboti dobili smo pozive za gostovanja u Makarskoj i Gorici, jer smo postali prepoznatljivi u regionu zbog načina na koji promovišemo našu lokalnu zajednicu i želje da sklapamo nova prijateljstva - dodao je Petrović.

Tokom boravka u Sloveniji veterani iz Kotor Varoša su svojim prisustvom uveličali obeležavanje 92. rođendana Vatrogasnog društva Murska Sobota.

(Srna)

 

 

FK Mladost proslavila 90. rođendan

  • PDF

Povodom 90 godina postojanja FK Mladost, u kotorvaroškoj kino-sali održana svečanost, na kojoj su uručene zahvalnice i plakete pojedincima i institucijama zaslužnim za uspjehe kluba.

Za postignute rezultate i dugogodišnji doprinos u razvoju i unapređenju fudbala u opštini Kotor Varoš načelnik opštine Zdenko Sakan je uručio plakete bivšim igračima kluba Ferhatu Bajraktareviću, Mahmutu Fifiću, Marku Bjelobrku, Šefku Fifiću, Aleksi Vučanoviću, Damiru Varošiću, i sadašnjem kapitenu Igoru Vučenoviću.

Zahvalnice za nesebičan doprinos i pruženu podršku u radu FK Mladost i postizanju sportskih rezultata dobili su Područni fudbalski savez Banjaluka, opština Kotor Varoš, JU Centar za kulturu, sport i informisanje, novinar Nebojša Šebić i Duško Kerezović, autor publikacije "90 godina ponosa i tradicije", koja govori o razvoju Mladosti od 1926. godine do danas, a promovisana je u prisustvu brojnih sportskih radnika.

Pozdravljajući prisutne goste načelnik opštine Zdenko Sakan je istakao dvije vrijednosti koje se vezuju za FK Mladost. "Jedna je ljubav koja je pružena prema svima onima koji su došli u Kotor Varoš u potrazi za egzistencijom, kako bi prezentovali svoje fudbalsko umijeće. A druga je što su rivali sa mnogo uvažavanja dolazili u Kotor Varoš na mečeve protiv Mladosti i taj respekt je stvaran godinama", poručio je Sakan.

Predsjednik kluba Rajko Ponorac je povodom obilježavanja jubileja u prvi plan stavio nemjerljiv doprinos Mladosti u popularizaciji sporta. "Klub je rastao i egzistirao u teškim vremenima, ali je njegovo postojanje bio podsticaj za mlade naraštaje da se bave fudbalom, sportom i sportskim aktivnostima", dodao je Ponorac.

(Mondo.ba)

Fudbalski veterani KV ugostili kolege iz Apatina

  • PDF

Fudbalski veterani Kotor Varoša i Apatina odigrali su prijateljsku utakmicu kojom su obilježili drugu godinu prijateljskih odnosa i nastavak odlične saradnje.

Iako je rezultat bio u drugom planu domaćini su trijumfovali 8:5, a nakon utakmice je upriličeno tradicionalno druženje.

Predstavnik fudbalskih veterana iz Apatina Slavko Jerković istakao je da ova saradnja polako prerasta u tradiciju.

- Kotorvarošani su naši istinski prijatelji i nakon utakmice u Apatinu, koju smo odigrali početkom godine, odigran je I revanš susret. Pohvalio bih gostoprimstvo domaćina i najavio novi prijateljski meč na našem terenu - rekao je Jerković.

Kotorvaroški fudbalski veterani su na ovaj način zaokružili uspješnu kalendarsku godinu, jer su nakon odličnih nastupa na turnirima u Kranju i Staroj Pazovi ugostili veterane iz Apatina, ali i brojne prijatelje kojima su se zahvalili na podršci.

- Naša druženja postaju prepoznatljiva i osnovni cilj je da pošaljemo poruku svima da se bave rekreacijom koja vodi do zdravog života - naglasio je kapiten kotorvaroških fudbalskih veterana Aleksa Vučanović.

Nakon utakmice predstavnici obe ekipe su razmjenili prigodne poklone, a domaćin se pobrinuo da prijateljima koji podržavaju rad Udruženja fudbalskih veterana uruči komplete sportske opreme.

U februaru naredne godine Kotorvarošani će učestvovati na vrlo jakom turniru u Murskoj Soboti u Sloveniji, a u aprilu će biti domaćini veteranima novosadske Vojvodine.

(Blic)