Friday, Oct 18th

Zadnje ažuriranje01:01:00 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Novosti

Novosti

Veliko nevrijeme

  • PDF

Veliko nevrijeme nanijelo ogromne stete na objektima Stare carsije.

 

 

 

 

 

Slike by Fuad Skopljak

Izgradnja nove zgrade poste

  • PDF

U Kotor Varošu su zahvaljujujući povoljnim vremenskim uslovima nastavljeni radovi na izgradnji stambeno-poslovnog objekta, površine 400 metara kvadratnih.

Objekat koji gradi preduzeće "RP-Promeks" na lokaciji gdje su u doba Austro-Ugarske bile smještene službe kotarskog ureda, a poslije Drugog svjetskog rata pošta. Novi zgrada će imati stari izgled.

Radnici Dermala okrenuli ledja predsjednici sindikata

  • PDF

Zaposleni u kotorvaroškoj fabrici „Dermal“ uskratili su juče podršku dosadašnjoj predsjednici sindikalne organizacije te firme Zdravki Ilić, nakon čega su krojači samoinicijativno upalili mašine i počeli da rade. Pobunu radnika izazvala je nedavna odluka direktora fabrike Radenka Bubića da zatvori firmu i otpusti svih 155 radnika, zbog sukoba sa sindikalkom Zdravkom Ilić, koju je, prema njenim tvrdnjama, i ošamario. Radnici su juče organizovali sindikalni skup i za novog vođu sindikata i formalno izabrali Obrenka Stojanovića.

Neizvjesna sudbina radnika Dermala

  • PDF

Sudbina 155 radnika Fabrike obuće "Dermal" iz Kotor Varoša, koji su u ponedjeljak dobili otkaz, je još nepoznata jer rukovodstvo ove firme nije postiglo dogovor sa resornim ministarstvom.

Podsjećamo da je cijela situacija u vezi s ovom fabrikom krenula prošle nedjelje kada je predsjednica Sindikata "Dermala" Zdravka Ilić optužila direktora za fizički i verbalni napad, nakon čega je on odlučio da zbog "institucionalne i medijske satanizacije" otpusti sve radnike.

Sindikalni vođa tvrdi da ju je direktor izudarao

  • PDF

Radenko Bubić, direktor Fabrike obuće "Dermal" iz Kotor Varoša, u petak me fizički i verbalno napao, tvrdi Zdravka Ilić, predsjednica Sindikalne organizacije ove fabrike. Nezavisne Novosti

"Dok sam prolazila nedaleko od kapije firme on je naišao svojim autom i naglo zakočio. Potom je izašao sa zakrvavljenim očima i stisnutim pesnicama i počeo da me psuje, vrijeđa i pita šta tu tražim", ispričala je juče Ilićeva, dodajući da je u petak Inspekcija trebalo da uradi uviđaj u firmi zbog njenog nezakonitog suspendovanja.