Sunday, Dec 09th

Zadnje ažuriranje11:28:13 PM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Novosti

Novosti

Ministar prosvjete uslovljava roditelje iz Vrbanjaca

  • PDF

Ministar prosvjete i kulture RS Goran Mutabdžija rekao je danas da novih sastanaka sa roditeljima učenika bošnjačke nacionalnosti iz Vrbanjaca kod Kotor Varoša neće biti dok djeca ne krenu u školu.

U Vrbanjcima najavljen bojkot nastave

  • PDF

KOTOR VAROS - Roditelji i oko 150 osnovaca iz područnog odjeljenja Vrbanjci OŠ "Sveti Sava", bojkotovaće nastavu od ponedjeljka, 2. septembra, zato što im još nije uveden nacionalni program predmeta na bošnjačkom jeziku.

U Vrbanjcima roditelji dosli u skolu umjesto djece

  • PDF

KOTOR VAROS - Djeca bošnjačke nacionalnosti u Vrbanjcima danas nisu došla na početak nastave u područnoj osnovnoj školi "Sveti Sava". Pred školom su se okupili njihovi roditelji i rekli da će djeca bojkotovati nastavu jer se Ministarstvo prosvete RS oglušilo na njihov zahtjev za uvođenje grupe nacionalnih predmeta, uključujući i bosanski jezik.

Pijani elektricar na banderi

  • PDF

Protiv električara zaposlenog u "Elektrodistribuciji" Kotor Varoš nedavno je zbog pijanstva na radnom mjestu pokrenut disciplinski postupak. Prema pričanju njegovih kolega, električar je na posao stalno dolazio pijan, a desilo se čak i da su morali da ga skidaju sa bandere zbog stanja u kojem je bio.

Protesti pred KV opstinom

  • PDF

Kotor Varoš - Grupa građana kotorvaroške ulice Knez Mihailova organizovala je mirni protest protiv, kako su rekli, eko-zagađivača, pilane Arboreko, jer ne mogu više da podnose buku koju pravi u sitne sate, niti prašinu koja se izvija iz objekta.