Monday, Nov 20th

Zadnje ažuriranje06:33:49 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Novosti Prijava za silovanje pod istragom

Prijava za silovanje pod istragom

  • PDF

A.H. (18) iz Kotora, sa trenutnim prebivalistem u Njemackoj, prijavila je A.C. (27) iz D.Varosa da ju je silovao u noci izmedju 13 i 14 augusta.

Prema prijavi seksualno napastvovanje se desilo oko  tri časa ujutro 14. augusta, pored rijeke Vrbanje, a djevojka je to prijavila tri sata kasnije.

A.H. zivi u Njemackoj, ali je u posjeti svom rodnom kraju u Kotoru preko ljeta. Vec odavno poznaje A.C. iz D.Varosa, ali ga je prijavila da je silovana dok je bila u pijanom stanju.

- Policiji je ispričala da je to veče bila na roštilju sa više ljudi na obali rijeke Vrbanje. Rekla je da su svi pili i da je ona popila malo više te da je to iskoristio njen poznanik A.C. i silovao je.

Prema nezvaničnim informacijama, pregledom u Domu zdravlja u Kotor Varošu utvrđeno je da kod djevojke nema tragova seksualnog nasilja, ali ona i dalje tvrdi da je silovana.

S obzirom na to da nisu ispunjeni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora, A.C. je pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode – navode iz Tužilaštva.