Friday, Feb 22nd

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Novosti Obnavlja se prometnica u naselju Podbrdje

Obnavlja se prometnica u naselju Podbrdje

  • PDF

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS Davor Čordaš (HDZ BiH) potpisao je u petak sporazum vrijedan 45.000 maraka s načelnikom KV Zdenkom Sakanom o financiranju obnove prometnice za naselje Podbrđe u kojega su se vratili Hrvati prognani za vrijeme rata.

“Realizacija infrastrukturnih projekata, poglavito u povratničkim zajednicama je vrlo važan segment održivog povratka i nastojimo ih podržavati u skladu s našim mogućnostima, ali i usporedno s tim radimo i na stambenim rješenjima kako za povratnike tako i za raseljene osobe“, rekao je Čordaš kako ga navode iz resornog ministarstva.

Čordaš je dodao da je 45.000 maraka osigurano u sklopu programa rješavanja problema raseljenih osoba, povratnika i izbjeglica za 2017., kako bi se pružila potpora povratku u Kotor Varoš kroz financiranja ovog veoma važnog infrastrukturnog projekta u naselju Podbrđe.

Iz ministartstva za izbjeglice i raseljene osobe su priopćili i kako su nedavno uručili ključeve za osam obiteljskih kuća hrvatskih povratnika, koje su obnovljene u okviru projekta obnove stambenih jedinica. U tijeku je i realizacija regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u okviru kojeg će u Kotor Varoši biti obnovljeno ukupno 38 kuća za izbjegle i raseljene osobe bošnjačke, hrvatske i srpske nacionalnosti.

Ukupna vrijednost tri projekta koji se realiziraju na prostoru kotorvaroške općine iznosi oko 2.5 milijuna maraka.

(Direktno)