Wednesday, Dec 13th

Zadnje ažuriranje06:33:49 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Sport Kotorvaroski veterani sa Cirom

Kotorvaroski veterani sa Cirom

  • PDF

Prijateljskom utakmicom u sportskoj dvorani “Planina” u Kranju veterani domaćeg Fudbalskog kluba “Triglava” i Kotor Varoša obeležili su 42 godine bratskih odnosa ova dva grada, a na poziv Davora Šukera gostovali su i u hrvatskim Sesvetama.

Na poziv predsednika Fudbalskog saveza Hrvatske, Davora Šukera i predsednika Svetske asocijacije Roma, Totija Dedića kotorvaroški veterani su odigrali u Sesvetama i revijalnu utakmicu sa reprezentacijom nacionalnih manjina Hrvatske, koju je predvodio trener, Miroslav Ćiro Blažević, i tako uveličali Svijetski dan Roma.

- Mi smo počastvovani dolaskom naše braće iz Kotor Varoša, jer su nam uvijek pružali podršku u organizaciji kampova za nacionalne manjine i na tome smo im neizmjerno zahvalni - naglasio je Dedić i dodao da Romi vole sve one koji vole njih.

On je zajedno sa Ćirom Blaževićem uručio pehar i “Romovnicu” kotorvaroškim veteranima, a kapiten Aleksa Vučanović je predao komplet sportskih majica prijateljima romske nacionalnosti.

- Naši prijatelji Romi su napravili značajan iskorak prema obrazovanju, a ono što moramo svi zajedno učiniti je da uklonimo negativne predrasude prema njima -  poručio je Vučanović i zahvalio Totiju Dediću na izuzetnom gostoprimstvu.

Ekipa Kotor Varoša trijumfovala je rezultatom 3:2, golovima Tabakovića (2) i Vučanovića, nastavljajući saradnju sa sportskim prijateljima iz Kranja, koji će u septembru učestvovati na turniru prijateljstva “Kotor Varoš 2017”.

- U Kranju se uvek osjećamo kao kod kuće. Prijateljstvo ćemo nastaviti da njegujemo i naše utakmice će postati tradicionalne, čime jačamo sportske veze bratskih gradova - istakao je kotorvaroški fudbalski veteran, Savo Kerezović.

Zamjenik gradonačelnika Kranja Boris Vehovec, koji je inicirao ovaj susret gostima je uručio poklone i uzvratnu posjetu najavio za septembar.

- Ovakva druženja su odlična prilika za međusobna upoznavanja i razmjenu mišljenja, a naši susreti sa kotorvaroškim veteranima su više od prijateljstva - rekao je Vehovec.