Wednesday, Mar 20th

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Sport Fudbalski veterani igrali u Murskoj Soboti

Fudbalski veterani igrali u Murskoj Soboti

  • PDF

Fudbalski veterani KV gostovali su u Murskoj Soboti na poziv župana ove slovenačke opštine Aleksandera Jevšeka i tom prilikom odigrali prijateljsku utakmicu protiv domaćeg tima.

Iako je rezultat bio u drugom planu, Kotorvarošani su trijumfovali sa 5:2, ali zadovoljstvo je obostrano nakon odigranog meča, jer su sklopljena nova prijateljstva.

- Fudbalski veterani su povezali Kotor Varoš i Mursku Sobotu, što otvara mogućnost saradnje na svim poljima. Ovakvi susreti imaju neke posebne draži koje nadmašuju pojam sporta i takmičenja, jer simbolizuju vitalnost sporta i igre, kao jedne od najdubljih ljudskih potreba - rekao je župan Murske Sobote Aleksander Jevšek.

Kotorvarošani su pohvalili gostroprimstvo domaćina.

- Dvodnevni boravak u Murskoj Soboti ostaće nam u ljepom sjećanju, jer se domaćin pobrinuo da sve organizuje na najvišem nivou. Naša je obaveza da u drugoj polovini godine ugostimo prijatelje iz Slovenije i odigramo revanš susret - istakao je kapiten kotorvaroških veterana Aleksa Vučanović.

Predsednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije, u okviru kojeg djeluju kotorvaroški veterani, Slobodan Petrović uručio je pijre početka utakmice prigodne poklone županu Jevšeku, kao i kapitenu domaće ekipe Miranu Forjaniču.

- Tokom boravka u Murskoj Soboti dobili smo pozive za gostovanja u Makarskoj i Gorici, jer smo postali prepoznatljivi u regionu zbog načina na koji promovišemo našu lokalnu zajednicu i želje da sklapamo nova prijateljstva - dodao je Petrović.

Tokom boravka u Sloveniji veterani iz Kotor Varoša su svojim prisustvom uveličali obeležavanje 92. rođendana Vatrogasnog društva Murska Sobota.

(Srna)