Monday, Dec 16th

Zadnje ažuriranje05:30:02 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Novosti Zbog ljubavi Grkinja doselila u KV

Zbog ljubavi Grkinja doselila u KV

  • PDF


Da ljubav rusi granice, dokazuje i ova prica o vojnom pitomcu iz Kotor Varoša na školovanju u Grckoj, gdje upoznaje Vasiliki Tribu, profesoricu grčkog jezika iz mjesta Sarti, poznatom po toplom moru i bogatom vizantijskom nasleđu. Svoju tadasnju vezu krunisali su brakom i nastavili zajednički život u Kotor Varošu. Stekli su dva sina, četvorogodišnjeg Nikolu i dvije godine mlađeg Dimitrisa.

- Lijepo mi je ovde, navikla sam u novoj sredini, naučila jezik. Putujem na posao u Banjaluku, gdje u školi predajem grčki jezik. Moj suprug Željan radi u Oružanim snagama BiH u istom gradu – istice Vasiliki.

- Nemam na šta da se požalim. Čini mi se kao da sam ovdje rođena, među veoma srdačnim i dobronamjernim ljudima – dodaje Vasiliki, u setnji sa sinom Dimitrisom.

Kaže da je roditelji iz Grčke svakodnevno zovu, raspituju se kako joj je, šta radi, pitaju za unuke i zeta.

- Ovde sam našla životnu sreću. Željan me razumije i u svemu podržava, djeca su zdrava i poslušna, imam ovde i prijateljice sa kojim provodim slobodno vrijeme. Od njih tražim ponešto da mi pomognu i one to čine sa zadovoljstvom. Najviše sam se mučila učeći jezik. Mislim da sam i to uspješno savladala – dodaje ova Grkinja iz Kotor Varoša.

Želela bi da iz Grčke dođe bar još koja snajka. Za svoje sugrađane kaže da su solidarni, da za sve imaju dovoljno vremena i da nigdje preterano ne žure.

- Grci su mnogo temperamentniji. Ljudi ovde ne reaguju tako brzo i eksplozivno kao Grci, što se meni više sviđa.

U grčki Sarti ovaj par uglavnom odlazi ljeti, na godišnji odmor gde se kupaju i sunčaju na atraktivnim plažama punim turista, a potom se vracaju u KV, gdje upraznjuju svakodnevnicu radom i odgajanjem svoje dvoje djece.

(Blic)