Wednesday, Mar 20th

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Kultura Predstavom Ah, ta ljubav, pocelo obiljezavanje 24. Aprila

Predstavom Ah, ta ljubav, pocelo obiljezavanje 24. Aprila

  • PDF

Premijernim izvođenjem predstave "Ah, ta ljubav", započeo program obilježavanja 24. aprila - Dana opštine.

Muzičko-scenska predstava, u kojoj je učestvovalo četrdesetak glumaca, plesača i muzičara, govori o kulturi u lokalnim zajednicama koju je neophodno podići na viši nivo, kao i o željama i mogućnostima mlađih naraštaja da učine korjenite promjene u društvu.


Predstavu je režirao dramski pedagog Novica Bogdanović, muziku je komponovao Sandi Popović, a sedam mjeseci su je pripremali mladi glumci Amaterskog dramskog pozorišta "Jovan Sterija Popović" koje djeluje u okviru Doma kulture "Miroslav Miro Pejović". Urađena je u okviru projekta "Ljubav prema glumi - ljubav prema ljudima", koji realizuju UNDP i Dom kulture.

Dajana Tepić, koordinator Doma kulture "Miroslav Miro Pejović", rekla je da je ovaj projekat fokusiran na stvaranje mogućnosti i podsticanje mladih ljudi iz različitih etničkih zajednica da se aktivno uključe u očuvanje svog kulturnog nasljeđa, izgradnju razumijevanja i upoznavanje sa kulturnom baštinom.

Tepićeva je istakla da će predstava "Ah, ta ljubav", koja je sinoć odigrana u prepunoj kotorvaroškoj kino-sali, do kraja aprila biti odigrana u kotorvaroškim mjesnim zajednicama, a nakon toga i na pozorišnim festivalima u BiH.

U okviru obilježavanja Dana opštine Kotor Varoš biće organizovane akcije uređenja i čišćenja, odbojkaški turnir i tradicionalna kotlićijada.

(Glas Srpske)