Wednesday, Mar 20th

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Privreda Dermal potpisao ugovor iz snova

Dermal potpisao ugovor iz snova

  • PDF

Kotorvaroška fabrika obuće Dermal sklopila je veliki ugovor da proizvede 160.000 pari cipela za inostranstvo.

Poslije isporuke 30.000 pari specijalnih cipela za Oktoberfest u Minhenu, fabrika obuće Dermal pocinje da potpisuje nove angazmane. Ne samo da su zaposleni na nemačkom tradicionalnom festivalu bili zadovoljni novom obućom, nego je „Dermal“ dobio i preporuke. Tako su vodeći ljudi ove kotorvaroške fabrike ovih dana sklopili ugovor sa njemačkim partnerom o isporuci 160.000 pari cipela za englesku i francusku vojsku!

Fabrika trenutno zapošljava oko 300 radnika, a kako napominje vlasnik i direktor „Dermala“ Radenko Bubić samo u ovoj godini posao je dobilo 100 novih radnika. S obzirom na povećanje obima posla i inostrana tržišta koja mu se smiješe, Dermalu će, po svemu sudeći, biti potrebno još zaposlenih.

- Namjeravamo da, pored naše već postojeće hale, u skorije vreme izgradimo još jednu, gdje bismo prebacili dio postrojenja u koja smo investirali sve ove godine - naglasio je Bubić.

On je dodao da je u proteklih godinu dana uloženo oko milion maraka u opremu za proizvodnju obuće.

Masina za brizganje đonova obuće koja je u julu dopremljena u pogone Dermala vrijedna je 250.000 evra. Do tada u halama fabrike proizvodili su se samo gornji djelovi obuće, a posle nabavke ove mašine odmah su bili u prilici da gotove proizvode izvoze na inostrano tržište.

- To je oprema koja dnevno radi 800 pari cipela, znači mašina koja izrađuje đonove na gotovoj cipeli - naveo je Bubić.

Trenutno na njemačko tržište iz hala Dermala putuje ženski modni program, a počela je izrada i proljećnih modela ženskih cipela, baletanki i sandala.

Osim toga, sklopljen je ugovor za izradu vojnog i policijskog programa obuće. Bubić pojašnjava da je reč o izradi 160.000 pari cipela za engleske i francuske vojnike, a u pripremi je izrada novih modela za zaposlene u belgijskim poštama i za američke vatrogasce.

U fabrici obuće Dermal razmišljaju da otvore pogone i u susjednim opštinama Čelincu i Skenderu, gde bi bilo zaposleno novih 200 radnika, jer je to želja poslovnih partnera iz Njemačke.

(Vecernje Novosti)