Wednesday, Mar 20th

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Kultura Auto Šou u KV

Auto Šou u KV

  • PDF

U Kotor Varos je odrzan Tuning Show, na kojem su dvadesetak ucesnika i klubova, sa podrucja bivse Jugoslavije i ostalih drzava, predstavili neke od sportskih i luksuznih modela koje se rijetko vidjaju na nasim cestama.

Organizovano je takmičenje u glasnoći muzike u automobilima, takmičenje u kojem je ocjenjivan kompletan izgled automobila, kao i takmičenje u jačini izduvnih sistema.

Najbolju prezentaciju imao je Danijel Kurjak iz Kotor-Varoša, najglasniji izduvni sistem Goran Sladojević iz Banje Luke, dok je Golf Amira Osmančevića iz Cazina odnio prvo mjesto u glasnoći muzike.

Nagrađeni su još Vladimir Račić iz Banje Luke, Amir Džafić iz Sanskog Mosta, Vladan Jakovljević iz Banje Luke, Milan Stojanović iz Banje Luke, Nemanja Milovčević iz Banje Luke i Aleksandar Simić iz Teslića.

Organizator Miroljub Jurić očekuje da će manifestacija biti još posjećenija naredne godine.

"Želimo da na kotorvaroškom Tuningu okupimo sve što vrijedi sa prostora bivše Jugoslavije, kada je riječ o automobilskom sportu. Mislim da smo na dobrom putu da to i učinimo", istakao je Jurić.

Manifestaciju je podržala auto kuća Arie iz Banje Luke, ovlašteni distributer KIA vozila za BiH, a automobile su ocjenjivale sudije iz Protuning tima iz Sarajeva.

(SRNA)