Wednesday, Mar 20th

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Crna Hronika Tragicna nesreca u Slatini

Tragicna nesreca u Slatini

  • PDF

KOTOR VAROŠ - Pješak Mirko Ružičić (60) iz Kotor Varoša je poginuo, a više osoba zadobilo je teške povrede u nedjelju uveče u nesreći na magistralnom putu kod naselja Slatina.

Na Ružičića, koji se kretao magistralnim putem, golfom je naletio Goran Novaković (50), glavni poljoprivredni inspektor u opštini Kotor Varoš.

Nakon nesreće utvrđeno je da Novaković nije bio pod dejstvom alkohola, a Ružičić je poginuo na mjestu nesreće.

Tokom obavljanja uviđaja oko 22.10 na policiju i vatrogasce zatim je naletio kedi ford, koji je vozio Nenad Šmugović (49) iz Kotor Varoša.

Kedi je bukvalno pokupio policijski golf 4 i dvojicu vatrogasaca Boromira Petrušića (49) i Radoslava Drljaču (33), koji su s prelomima nogu prebačeni u banjalučki klinički centar.

Drljača je nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje, dok je Petrušić, koji ima prelome obje potkoljenice, operisan i zadržan u bolnici.

Povrijeđeni vatrogasac Drljača ispričao je da je sa kolegom došao na mjesto nesreće kako bi šmrkovima oprali cestu.

"U jednom trenutku iz pravca Banjaluke naletio je kedi i bez kočenja udario u mene i kolegu", izjavio je Drljača, dodavši kako je vozač kedija najvjerovatnije zaspao za volanom, jer nije bilo tragova kočenja.

Očevici i mještani Slatine ispričali su da se nekoliko časova prije prve nesreće, u kojoj je poginuo pješak, završio narodni zbor zbog izgradnje lokalne crkve.

"Ljudi su se počeli razilaziti, a ne treba ni da govorim da ih je pola bilo pijano. Nakon svega dogodi se prvo nesreća, a onda još jedna, u kojoj na sreću nije bilo poginulih. Kako vozač kedija nije primijetio policijski auto i vatrogasce na cesti? Pa jedini je odgovor da je bio pijan i da je zaspao za volanom", ispričao je očevidac, koji je želio ostati anoniman.

Nezavisne Novine