Wednesday, Mar 20th

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Intervju Kotorvarosani u dresu Milana

Kotorvarosani u dresu Milana

  • PDF

Braća Andrej (17) i Mihael Modić (15) žive fudbalsku bajku u Milanu, gdje su se izborili za mjesto u jednom od najtrofejnijih klubova u Evropi. Mladići iz Kotor Varoša sjajnim igrama na turnirima zapali su za oko skautima "rosonera", koji su ih prije tri godine odveli u Milan i u njima vide blistavu budućnost kluba.

"Skauti Milana zapazili su nas na Fragari kupu u Prešovu, na kojem smo učestvovali kao članovi matične Mladosti iz Kotor Varoša 2008, 2009. i 2010. godine, nakon čega smo i otišli u Milan", počeo je priču Andrej, koji je zatim nastavio: "Na početku nije bilo lako, ali smo sakupili snagu i pregurali najteži period, tako da je sada mnogo lakše. Navikli smo se na život i u velikom gradu, iako nemamo mnogo vremena da izlazimo iz kampa Milana."

Stariji od braće Modić ove godine je potpisao prvi profesionalni ugovor s klubom nakon sjajnih partija koje je pružao u mlađim kategorijama "rosonera".

"Trener Masimilijano Alegri polako nas nekolicinu priključuje radu s prvim timom, što je nevjerovatno iskustvo. Kada sam prvi put bio na treningu s velikim majstorima fudbala, kao što su Mario Baloteli, Stefan el Šaravi, Antonio Noćerino i drugi, imao sam veliku tremu, ali sada se navikavam", kazao je Andrej, koji je dodao da je najveći utisak na njega kao trener ostavio legendarni Filipo Inzagi: "Pipo nas je ostavio bez daha. Svi znamo kakav je to igrač bio. Godinama je bio jedan od najboljih napadača, postigao bezbroj pogodaka i za mlade napadače poput mene velika je sreća što sam imao priliku da radim s njim. Odličan je i kao osoba i mnogo se trudi da nam prenese svoje znanje."

S druge strane, njegov mlađi brat i dalje je u omladinskom pogonu ekipe koja je sedam puta osvajala Ligu šampiona i nada se da će u karijeri pokazati djelić onoga što pokazuje njegov idol Arjen Roben.

"Iako su me neki upoređivali s Rajanom Gigsom zbog brzine i kontrole lopte, želja mi je da jednog dana igram kao Roben", kazao je Mihael, koji bi sljedeće godine mogao da potpiše prvi profesionalni ugovor.

(Nezavisne Novine)