Friday, Feb 22nd

Zadnje ažuriranje02:32:09 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Crna Hronika Smrtonosna saobracajka u KV

Smrtonosna saobracajka u KV

  • PDF

Dajana Bašić (22), je poginula, a petoro njenih prijatelja je povrijeđeno u strahovitoj saobraćajnoj nesreći koja se desila rano jutros u centru Kotor Varoša.

Da nesreća bude još tragičnija, skrivio ju je rođak nastradale djevojke Dario Bašić (26), takođe iz Kotor Varoša, koji se automobilom fijat stilo zaletio u grupu pješaka u kojoj je bila i tragično nastradala djevojka.

Izgleda da je vozač išao brže od 100 kilometara na sat, te da na mjestu nesreće nema tragova kočenja.

Nesreća se dogodila na najvećoj raskrsnici u centru Kotor Varoša, u Ulici cara Dušana. Policiji je prijavljena oko 3.20, nekoliko trenutaka nakon što su svi zajedno, i grupa mladih i vozač fijata, bili u lokalnoj diskoteci "Elit" u Kotor Varošu.

Prije toga svi su bili na slavi kod prijatelja, ne sluteći da će se vesela noć pretvoriti u tragediju o kojoj će se dugo pričati.

Miroslav Nedić, brat povrijeđenog Branislava, je izjavio da su svi povrijeđeni u trenutku nesreće bili na trotoaru, te da su se vraćali kući nakon zajedničkog provoda u diskoteci "Elit".

"Ognjen Tešić je bio najsvjesniji nakon nesreće i ispričao je da su svi bili na trotoaru i da su kući išli po dvoje u koloni i tako u tri reda. U jednom trenutku Tešić kaže da je začuo brujanje motora i kada se okrenuo vidio je automobil koji se velikom brzinom približavao grupi. Nisu stigli ni reagovati, a automobil ih je već pobacao kao čunjeve po cesti. Nikome nije jasno zašto, da li je vozač namjerno htio da ih preplaši, ili je izbjegavao rupu na raskrsnici, pa je zbog nje izgubio kontrolu i zaletio se u njih", ispričao je Nedić.

Očevici, ujedno stanari obližnjih zgrada, u čudu su posmatrali raskrsnicu, tragove krvi, ostatke razlupanog auta, pokušavajući odgovoriti na pitanje kako je uopšte došlo do nesreće.

Jedan od ocevidaca tvrdi da je bila u stanu udaljenom nekoliko metara od raskrsnice.

"Čuo se prvo strahovit udarac, a zatim i jauci. Pogledala sam kroz prozor i vidjela mladiće i djevojke kako leže po cesti i zapomažu. Otrčala sam do raskrsnice i tek tada sam vidjela da je veću grupu mladića i djevojaka udario automobil, koji se zatim zakucao u kineski šop, a na kraju završio na cesti".

Nevjerica je zavladala i u Ripištu kod Kotor Varoša, mjestu odakle je i većina povrijeđenih mladića i djevojaka.

Grupice ljudi prepričavale su tragediju, a neki su čak govorili da je otac nastradale djevojke tražio svog rođaka kako bi mu se osvetio za smrt kćerke.

Iz UKC Banjaluka je saopšteno da su u nesreći teške povrede zadobile devetnaestogodišnje Dijana Đurašinović i Dragana Jokanović, dok su lakše povrede zadobili Branislav Nedić (29), Milen Eskić (22), te Ognjen Tešić (25), koji je nakon ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje.

"Dragana Jokanović je zadobila frakturu lobanje i nagnječenje mozga. Trenutno zdravstveno stanje je stabilno. Dijana Đurašinović je takođe zadobila teške povrede. Dominantne su povrede koštanog sistema, povreda lijeve ruke, lijeve butne kosti i povreda karlice. Pacijentica je svjesna, a dijagnostičko-terapijske procedure su u toku. Za sada je njeno stanje stabilno. Milenu Eskiću je urađen CT glave koji je uredan, zadobio je povredu ruke i trenutno je zdravstveno stanje pacijenta stabilno. Branislavu Nediću je takođe urađen CT glave i nalaz je uredan. Pacijent je svjestan i zasad stabilan. Ognjen Tešić je nakon pregleda i dijagnostičkih procedura pušten na kućno liječenje", naveli su iz UKC Banjaluka.

Iz CJB Banjaluka je potvrđeno da je nakon saslušanja Bašić pušten da se brani sa slobode.

Dijana Kukobat, dežurni tužilac, naredila je da se sprovedu sve istražne radnje u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti nesreće. Vozaču je uzeta krv kako bi se utvrdilo da li je i koliko imao promila alkohola u krvi u trenutku nesreće.

Nezavisne Novine