Sunday, Oct 20th

Zadnje ažuriranje01:01:00 AM GMT

Ovdje se nalazite: Vijesti Novosti Sindikalni vođa tvrdi da ju je direktor izudarao

Sindikalni vođa tvrdi da ju je direktor izudarao

  • PDF

Radenko Bubić, direktor Fabrike obuće "Dermal" iz Kotor Varoša, u petak me fizički i verbalno napao, tvrdi Zdravka Ilić, predsjednica Sindikalne organizacije ove fabrike. Nezavisne Novosti

"Dok sam prolazila nedaleko od kapije firme on je naišao svojim autom i naglo zakočio. Potom je izašao sa zakrvavljenim očima i stisnutim pesnicama i počeo da me psuje, vrijeđa i pita šta tu tražim", ispričala je juče Ilićeva, dodajući da je u petak Inspekcija trebalo da uradi uviđaj u firmi zbog njenog nezakonitog suspendovanja.

Uplašeni sindikalni vođa priča da ju je, nakon što se direktor izvikao na nju, jednom rukom zgrabio za vrat i jako stegnuo, dok je drugom rukom snažno uz psovke udario po licu.

"Nakon udarca me tako snažno protresao i odgurnuo da sam pala u blato i tek sam poslije vidjela da su mi od siline udarca spale naušnice. Ja sam i sada u šoku", kazala je Ilićeva, dodavši da je direktor poslije toga sjeo u auto i otišao.

Ona je nakon toga otišla u Policijsku stanicu u Kotor Varošu i prijavila napad, te dala izjavu o svemu što se toga dana desilo pored kapija "Dermala".

Savez sindikata RS je najoštrije osudio fizički napad i prijetnje koje je dobila Ilićeva, te zatražio od MUP-a RS da pruži fizičku zaštitu njihovoj koleginici.

Ovaj, kako su u Savezu rekli, nasilnički i necivilizacijski događaj se desio istog dana kada je Inspekcija rada pokušala da sprovede odluku staru godinu dana da se Ilićeva vrati na posao sa kojeg je nezakonito smijenjena.

Zahtijevaju od Republičkog inspektorata rada da sindikalnom članstvu i javnosti objasne zašto više od godinu dana nisu u mogućnosti da sprovedu vlastite nalaze i ponište nezakonite odluke o kršenju prava iz rada zaposlenih u ovoj firmi, te upozoravaju da ovo nije usamljen slučaj u radu sindikalnih predstavnika u zaštiti prava i interesa sindikalnog članstva.

U Policijskoj stanici Kotor Varoš su potvrdili da su zaprimili prijavu od radnice ove firme, ali da zbog istrage nisu u mogućnosti davati više informacija o ovom događaju.